Alacsonyabb a gipszkartonozás ár saját munka esetén? - Tutiszaki
13746
post-template-default,single,single-post,postid-13746,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-2.7,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive

Alacsonyabb a gipszkartonozás ár saját munka esetén?

Alacsonyabb a gipszkartonozás ár saját munka esetén?

20:58 03 május in Blog

A gipszkartonozás árát nagymértékben befolyásolják céljai ,és az elérni kívánt végeredmény. Ha például úgy dönt, hogy válaszfalat kíván otthonában építeni, akkor számos kellékre lesz szüksége. Egyrészt nyilván a gipszkarton lapok elengedhetetlenek a sikerhez, ám ezeken kívül szüksége lesz hézagoló glettre, hézagerősítő szalagra, valamint CW, és UW gipszkarton profilokra. A tartozékok listáját is jó, ha alaposan átböngészi, és a rajta szereplő elemeket biztosítja a gördülékeny munkavégzéshez.

Gipszkarton csavar,betütődűbel, szigetelő szivacscsík, valamint ásványgyapot szigetelő anyag jó, ha a rendelkezésére áll. Az első feladat a válaszfal szerelésének menetében, a pontos kijelölés. Egy zsinór, vagy profil segítségével húzza meg a szerelési vonalat, ami behatárolja a konkrét területet. Vízmérték, és vonalzó hathatós közreműködésével a környező falakon is érdemes bejelölni a válaszfal leendő helyét. Nem csak a magasság, hanem a szélesség is mérvadó, így számolás során ezt is tartsa szem előtt.

Nyilván a gipszkartonozás ár mérvadó a vásárlás során, viszont a minőség minden esetben elsőbbséget kell, hogy élvezzen az anyagi oldalhoz képest. Főleg, ha hosszú távra tervezne. Második lépésben a fal kerületi elemeire, konkrétan a vízszintes UW, és függőleges CW profilokra fel kell ragasztania a szigetelő szivacscsíkot. Az UW profilokat a padlóra, és a mennyezetre is rögzítenie kell, amihez az alapanyag szerinti legoptimálisabb rögzítőelemek használata elengedhetetlen. A CW profilok rögzítése is prioritást élvez… És ez még csak a kezdet. A legjobb, a gipszkartonozás ár szempontjából is, ha szakértőre bízza a munkafolyamatokat, így rengeteg időt, és energiát spórolva meg önmagának.

 


Kapcsolat