Padlásfeljáró beépítése egyszerűen és esztétikusan - Tutiszaki
14253
post-template-default,single,single-post,postid-14253,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-2.7,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive

Padlásfeljáró beépítése egyszerűen és esztétikusan

padlásfeljáró beépítés

Padlásfeljáró beépítése egyszerűen és esztétikusan

13:35 08 december in Blog

A padlások és tetőterek sok házban állnak kihasználatlanul, holott akár tárolóként, akár lakótérként is jól hasznosíthatók. Ehhez azonban mindenképpen meg kell oldani a helyiségben való egyszerű feljutást, melyhez a kulcs egy korszerű feljáró beépítése lehet.

Hasznosítható terek

Ahogy egyre több időt töltünk egy adott lakásban vagy házban, annál inkább érzékelhetjük úgy, hogy kezdünk kifogyni a térből. Ezt számos dolog okozhatja, akár a család bővülése, a tárgyaink gyarapodása vagy akár egy új hobbi, ami helyet követel magának.

Az extra tér felszabadítása alapvetően nem egyszerű feladat, ám sok esetben ez már eleve adott, csupán élni kell vele. Sok lakás és ház rendelkezik ugyanis nem hasznosított padlás- vagy tetőtérrel, melyekből könnyedén hozhatunk létre lakóhelyiségeket és tárolóhelyet is.

Jogos kérdés persze az is, hogy miért hevernek parlagon bizonyos helyeken ezek a terek. A válasz nem egyértelmű, ám sok esetben egyszerű technikai okai vannak. Sokszor annyi is elegendő, hogy ne legyen megoldott a padlástér egyszerű és biztonságos megközelítése. Erre a kivitelezés során sem mindig gondolnak, így sokszor áll elő az a helyzet, hogy a kész házak sem rendelkeznek ilyen összeköttetéssel. Egy padlásfeljáró beépítése azonban utólag is megoldható.

Készen kapott megoldás

A padlásfeljáró fogalma nem feltétlenül jelenti mindenki számára ugyanazt. Sokan akár csak egy rozoga ajtóhoz támasztott létrát is hasonlóan értelmeznek, holott egy korszerű és minőségi padlásfeljáró meglehetősen távol áll ettől a képtől.

Napjainkban már készen kapott, telepítésre kész megoldások érhetők el a forgalmazók kínálatában. Ez valóban azt jelenti, hogy egy ilyen padlásfeljáró beszerelése nem kíván különösebben megerőltető munkát és utólag is viszonylag egyszerűen elvégezhető.

padlásfeljáró

Ezek a padlásfeljárók jellemzően a belső terekben kerülnek beépítésre, közvetlenül a mennyezetbe, így a padlás vagy tetőtér megközelítése egyszerűvé, kényelmessé és ami még fontosabb, biztonságossá válik. Bár a legtöbb padlásfeljáró hasonló elven működik és ugyanolyan profi és esztétikus megoldást kínál, mégis találunk különböző típusokat a piacon. Ezek elsősorban műszaki jellemzőket érintenek, ám nem árt velük tisztában lenni.

Helytakarékos kivitel

Egy padlásfeljáró kapcsán korábban jogosan felmerülő aggodalom lehetett, hogy nehéz helytakarékosan megoldani a kiépítését. A modern lépcsők azonban már gyakorlatilag észrevétlenül simulnak bele környezetükbe és csak akkor nyílnak le, ha valóban szükség van rájuk.

A helyigényüket persze meghatározza kivitelük, e tekintetben pedig két tényezővel érdemes számolni. Az egyik a lenyíláshoz szükséges hely és távolság, míg a másik a felhúzott állapotban lévő padlásfeljáró helyigénye.

Előbbi nagyjából egységesnek mondható, míg utóbb mérőszám a padlásfeljáró típusától függ. Léteznek olyan megoldások is, melyek önmagukba záródva lényegében nem igényelnek tárolóhelyet sem, így valóban abszolút esztétikus és helytakarékos megoldást kínálnak.

Ám akármelyik verziót válasszuk is, abban biztosak lehetünk, hogy a beépített padlásfeljáró a funkciójának abszolút megfelel, emellett pedig biztonságos és stabil közlekedést garantál a padlásterek felé.

 


Kapcsolat