Miért fontos, hogy időt szánjunk a telektisztításra? - Tutiszaki
14315
post-template-default,single,single-post,postid-14315,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-2.7,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive

Miért fontos, hogy időt szánjunk a telektisztításra?

Miért fontos, hogy időt szánjunk a telektisztításra?

09:44 11 június in Egyéb

Rengeteg előnye van annak, ha egy ingatlanhoz telek is tartozik, ugyanakkor ez egyúttal plusz feladatokat is ró a vállunkra. Fontos ugyanis, hogy rendszeresen karbantartsuk, mert ha ez nem történik meg, akkor előbb vagy utóbb sort kell keríteni a telektisztításra. 

A telektisztítás lényegében az a folyamat, amikor helyreállításra kerül a terület. Ez egy nagyobb lélegzetvételű, meglehetősen komplex munka, ami többek között magában foglalja például a szemét és hulladék eltávolítását, a fűnyírást, gyomirtást, a növények megmetszését, illetve szükség esetén a törmelék eltávolítását. 

Miért fontos, hogy minél előbb felkeressünk egy hozzáértő szakit? A mostani cikkünkben erről lesz szó!

Egy elhanyagolt telek veszélyeket rejt magában 

Az elhanyagolt udvarokon gyakran megjelenhetnek különböző állatok, gondolunk itt például a patkányokra, egerekre vagy kóbor macskákra. Nekik ugyanis a sűrű növényzet és a szemét remek búvóhelyet jelent. Ezek az állatok fertőzéseket terjeszthetnek, arról nem beszélve, hogy tovább rongálhatják a környezetet. 

Azokon a telkeken, amik látszólag gazdátlanok, gyakran történnek illegális tevékenységek, a fiatalok előszeretettel járnak oda alkoholt fogyasztani, de a hajléktalanoknak is vonzóak lehetnek az ott tartózkodásra. 

Arról nem beszélve, hogy egy elhanyagolt területen a burjánzó növényzet takarásában lehetnek gödrök, törmelékek, romos épületmaradványok. Ezek balesetveszélyesek lehetnek, ha valaki odamegy és megbotlik vagy elesik bennük. 

A száraz növényzet, illetve a felhalmozódó hulladék pedig könnyen meggyulladhat az erős napfény vagy egy ott elhajított cigarettacsikk hatására. A kialakuló tűz pedig veszélyes lehet a környező épületekre, emberekre. Ha elvégzésre kerül a profi telektisztítás, akkor ezek a problémák és veszélyforrások egy csapásra megszűnnek. 

Javíthatjuk a kapcsolatot a szomszédainkkal 

A szomszédok rendszerint nem nézik jó szemmel, ha a mellettük lévő telket elhanyagolja a tulajdonosa. Ez persze, nem is meglepő azt tekintve, hogy a felgyülemlő szemét és törmelék, illetve a magasra növő gaz nagyon zavaró lehet számukra. 

Amennyiben rendbe tesszük a területet, akkor pozitív benyomást kelthetünk bennük és elkerülhetjük azokat a konfliktusokat – beleértve a feljelentéseket is -, amik az elhanyagolt udvar miatt történnének meg. 

A telektisztításra jogszabály is felszólít 

Mindezek mellett pedig jó, ha azzal is tisztában vagyunk, hogy a saját tulajdonunkban lévő telek rendben tartása nemcsak egy lehetőség, hanem kötelezettség. A törvény is felszólít minket az udvarunk karbantartására, gondozására, amire, ha odafigyelünk, akkor elkerülhetjük a bírságokat és egyéb szankciókat. 

Látható tehát, hogy számos negatív hatása lehet annak, ha egy telket hosszú ideig elhanyagolunk. A legjobb, ha ezt megelőzve rendszeresen időt szakítunk a rend fenntartására, de ha ezt elmulasztottuk vagy valamilyen oknál fogva nem volt lehetőségünk rá, akkor a szakszerű telektisztítás jelentheti a megoldást. 

Ahelyett, hogy mi magunk nekiállnánk, érdemes inkább hozzáértő szakértők segítségét kérni, akik gyorsan és hatékonyan végzik el a munkát. 

 


Kapcsolat