Kinek a feladata a mosogatógép bekötés? - Tutiszaki
14167
post-template-default,single,single-post,postid-14167,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-2.7,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive

Kinek a feladata a mosogatógép bekötés?

mosogatógép bekötés

Kinek a feladata a mosogatógép bekötés?

13:22 02 október in Blog

Elméletben egyszerű, de a gyakorlat mást mutat. A mosogatógép bekötés és beüzemelés egyértelműnek tűnik papíron, de elég sok mindent figyelembe kell venni ahhoz, hogy szakszerűen történjen a dolog, különben nem várt problémák merülhetnek fel, amik idővel a gép meghibásodását okozhatják. Nem mellesleg pedig az is előfordulhat, hogy nem fog megfelelően működni. A helytelen bekötés miatti károsodást pedig nem fedi a garancia.

Tehát, ha nem vagyunk biztosak a dolgunkban, akkor vagy kérjük egy szakember tanácsát, vagy hagyjuk, hogy ő maga végezze el a mosogatógép bekötést. Ne feledjük, hogy hiába a reklamáció a korai meghibásodás miatt, ha nem rendelkezünk a szakembertől származó számlával a beüzemelésről, akkor elég kevés az esélyünk arra, hogy kicseréljük az elromlott gépet.

Még nem beszéltünk arról, hogy a mosogatógép bekötés nemcsak azon múlik, hogy milyen modellt veszünk, mert a kiállásokra is gondolni kell, elvégre alapból nincs minden helyen egy csap, amire csak úgy rá lehetne kötni a gépet a szükséges vízellátás miatt. Továbbá az elhasznált víz kivezetését szintén meg kell oldani egy kiállással, ami a lefolyóba vezet.

A mosogatógép bekötése szakember dolga

Elvégre nem mindegy hol helyezkednek el ezek a kiállások. A bevezető ágra érdemes golyóscsapot szerelni, amit szükség szerint elzárhatunk vagy kinyithatunk. Ha ez hiányzik, akkor minden alkalommal el kell zárni a főcsapot, ha szeretnénk leállítani a gép vízellátását. 

A mosogatógép bekötése attól függ, hogy hol szeretnénk elhelyezni a berendezést. Az is előfordulhat, hogy a közelben nem találhatóak vízvezetékek és a lefolyó is távolabb esik a gép helyétől. Ezt a problémát mindenképp át kell hidalni valamilyen formában, természetesen úgy, hogy a kivitelezés esztétikusan mutasson és a mosogatógép működése során ne merüljön fel gond. 

A mosogatógép bekötése során érdemes a gyári csöveket használni, mert a gyártók nem véletlenül mellékelik az adott hosszúságú és átmérőjű változatokat. Ha ezeket lecseréljük más paraméterekkel rendelkező változatokra, akkor előfordulhat, hogy a szivattyú nem lesz képes megfelelően ellátni a feladatát. Tehát jobb, ha elfelejtjük a házilag kivitelezett toldozgatásokat.

Lehetőség szerint érdemes a legközelebbi vízvételi hely mellett elhelyezni a gépet. Általában pult alá kerül, kivéve a kisebb, asztali változatokat. Eddig csak a vizes dolgokról esett szó, de ne feledjük el, hogy el fali aljzatra is szükség lesz, hogy működésre bírjuk a masinát.

Ha egyszerűen szeretnénk megoldani a kiállások kialakítását, akkor eleve vásárolhatunk olyan szifont, amire ráköthető a mosogatógép szennyvízelvezető csöve. A beüzemelés előtt töltsük fel a sótartályt a szükséges mennyiséggel, majd indítsunk el egy programot próbából és figyeljük, hogy beszívja-e a vizet, nem-e csöpög vagy kiengedi-e a vizet.

A felsorolt példák alapján már mindenkiben körvonalazódhat, hogy laikusként mégsem olyan egyszerű a mosogatógép bekötése, mert a körülményektől függően ez elég összetett feladat is lehet, főleg ha nem áll rendelkezésre minden, amire szükség lehet a folyamat során.

 


Kapcsolat