Gipszkarton - Tutiszaki
12375
post-template-default,single,single-post,postid-12375,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-2.7,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive

Gipszkarton

Gipszkarton

18:39 25 április in Blog

gipszkarton szerelesAmikor úgy döntünk, hogy ideje volna kicsit átrendezni a lakást, sok esetben még nem tudjuk, hogy pontosan hol kezdjünk hozzá. Érdemes minden lépést alaposan megtervezni, mielőtt csak úgy nekilátnánk valaminek. Amennyiben szeretnénk új részeket kialakítani vagy egy szobát több részbe osztani, nem árthat beszerezni néhány gipszkarton elemet. Ezek az elemek sok esetben a hőerőművek füstgázából kiszűrt nagy mennyiségű kéngáz lekötéséből jönnek létre, amelyet aztán nagyon sok mindenre felhasználnak, melyek közül az egyik a gipszkarton profilok készítése. Ezeket aztán a megfelelő technológiával falak vagy éppen mennyezetek készítésére, burkolására tudják felhasználni.

 

Annyira modern a technológia, amivel egyes szakemberek és cégek dolgoznak, hogy akár vízálló változatokat is létre tudnak hozni belőle. Főként olyan esetekben használják burkoló anyagként, amikor egy adott felület annyira egyenetlen, hogy egyszerűbb ilyen módon vízszintbe hozni, minthogy pucolással próbálják meg. A plafonok kialakítására is azért használják, mert egyszerű és gyors a felszerelése, és egyből olyan sima felületet kapunk, amivel könnyű dolgozni.

 

A leggyakrabban azonban a gipszkarton elemek a falkészítésről híresültek el. Ezen elemek segítségével nagyon könnyen lehetséges új részek leválasztása egy nagyobb szobából, amit aztán akár egy dekoratív üveg tolóajtóval is hatásosan el lehet választani. Szinte minden építkezéssel foglalkozó cég készít ilyen gipszkarton anyagból készült válaszfalakat, és elég hamar tudnak is végezni a munkával.

 

Mivel a beszerelés nem igényel bontást az eredeti térből, így csak az elem faragásából visszamaradt törmelékekre lehet számítani, amiket hamar el lehet takarítani. Amennyiben gipszkarton elemmel szeretnénk kialakítani új szobákat a lakásunkban, érdemes felkeresnünk olyan cégeket, akár internet segítségével, akik örömmel vállalják ezeket a munkálatokat. Szerencsére építésben jártas szakemberekben nincs hiány az országban, és gondosan vallogathatunk közülük. Mivel a honlap célja, hogy segítsen mindenki számára megfelelő szakembert találni, akár gipszkarton elemek szereléséhez, ezért azon szakemberek, akiket ennek a honlapnak a segítségével kérnek fel a munkálatokra, hajlandóak az újabb munka esetén akár 10 %-os engedmény felszámolására, ha őszintén megírják véleményüket az elvégzett munka minőségéről számukra.

 


Kapcsolat