Gipszkarton szerelő állás - Tutiszaki
13297
post-template-default,single,single-post,postid-13297,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-2.7,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive

Gipszkarton szerelő állás

gipszkarton szerelő állás

Gipszkarton szerelő állás

18:37 14 október in Blog

Sok más építőipari tevékenységhez hasonlóan a gipszkarton szerelő állás is tapasztalatot, elkötelezettséget és szakértelmet kíván. Csakis ezekkel az ismérvekkel lesz valakiből profi szakember. De miért fontos ez a laikus építkezők vagy lakásfelújítók számára?

Leginkább azért, mert az utóbbi évtizedekben meglehetősen felhígult a kétkezi kivitelezők tábora. Eleve sokkal kevesebb hazánkban a megbízható szakemberek száma, mint korábban, ráadásul az elérhető gipszkartonosok között sok az önjelölt, felületes „szaki”. Így amennyiben gipszkartonozás előtt állunk, érdemes alaposan körülnézni a profi kivitelezők között.

Mi a gipszkarton?


Még ha nem is saját kezűleg végezzük el a munkát, egy picit azért bepillanthatunk a gipszkarton szerelő állás rejtelmeibe. Érdemes legalább azzal tisztában lennünk, hogy pontosan miből áll a gipszkarton és milyen előnyei vannak.

Kezdjünk is bele: a gipszkarton nevében benne van a két legfontosabb alapanya, azaz a tiszta gipsz, valamint a kartonpapír. Az utóbbi lehet akár újrahasznosított papír is. Előállítása közben egy eljárással kivonnak belőle minden nehézfémet, így a végeredmény egy környezetbarát, károsanyagmentes és sokoldalúan felhasználható építőanyag.

A gipszkarton előnyei


A hagyományos téglafalhoz vagy az Ytong falazóelemekhez képest gyorsabb, egyszerűbb és persze költséghatékonyabb megoldás. Ugyanakkor a gipszkarton alapesetben mérsékeltebb szigetelőképességgel rendelkezik, mint a klasszikus építőanyagok, ám egy speciális üveggyapot alkalmazásával ma már ez is orvosolható.

Kisebb súlya miatt praktikusabb vele a munka, egyszerűen a megfelelő méretre vágható , ráadásul a szállítása és tárolása is sokkal egyszerűbb. A súlyából adódóan kevésbé terheli meg az épület szerkezetét, így bátran használhatjuk az emeleten vagy a tetőtérben is.

Érdemes még megemlíteni, hogy a különféle szerelvények, elektromos vezetékek és kábelezések elvezetése is sokkal könnyebben megoldható. A tapasztalat azt mutatja, hogy a gipszkarton párás időben magába szívja környezetéből a nedvességet, száraz időben pedig leadja.

gipszkarton szerelőOlyan akár egy természetes módon lélegző felület, amely szabályozza otthonunk páratartalmát. A megfelelő típusú gipszkartonnal még inkább fokozható ez a tulajdonsága, ezért érdemes a későbbi felhasználás helyéhez igazodva választanunk.

A zuhanyzók, fürdőkádak és egyéb vizes helyiségek környékére értelemszerűen az impregnált lapokat célszerű beépíteni, amelyek alacsony nedvszívó képességgel rendelkeznek és a felvett nedvességet könnyen leadják. A gipszkarton további előnye, hogy szerkezete stabil marad, azaz nem jelentkezik repedezés abban az esetben sem, ha magasabb hőmérsékletet kell elviselnie.

Miért érdemes profi szakember mellett döntenünk?


Sokan úgy gondolják, hogy inkább saját maguk szerzik be az alapanyagot és a kivitelezés szépségével is megpróbálkoznak. Érthető ez a gondolkodásmód is. A szinte megállíthatatlanul növekedő építőanyag árak és a bevezetőben említett szakemberhiány mellett igyekszünk megoldani önerőből, amit csak lehet.

Hiszen ott spórolunk, ahol tudunk. Egy másik jellemző módszer a takarékoskodásra, hogy a bedobott szórólapok, az ismerősök ajánlása és a neten talált hirdetések közül kiválasztjuk azt a szakembert vagy kivitelező gárdát, amelyik a legolcsóbban kínálja szolgáltatását.

Ezek közül egyik megoldás sem biztat tökéletes végeredménnyel. Sőt, rosszabb esetben helyre kell hozni egy elrontott gipszkartonos munkát, így a végén sokkal többe kerül az egész projekt, mintha elsőre egy profi szakembert bíztunk volna meg.

Érdemes abba is belegondolnunk, hogy amennyiben a saját szakállunkra vásároljuk meg a gipszkartonozáshoz szükséges alapanyagot, tudnunk kell a megfelelő anyagmennyiséget, méretet és típust. Tapasztalat híján könnyen elronthatjuk a dolgot.

Érdemes inkább olyan szakembert választanunk, aki gipszkarton szerelő állás minden apró részletével tisztában van és garanciális, profi munkát végez otthonunkban. A tutiszaki.com weboldalon gyakorlatilag minden szakterületre találunk megbízható szakembert!

 

 


Kapcsolat