Gipszkarton szerelés árak - Tutiszaki
13621
post-template-default,single,single-post,postid-13621,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-2.7,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive

Gipszkarton szerelés árak

gipszkarton szerelés árak

Gipszkarton szerelés árak

15:00 11 január in Blog

A gipszkarton szerelés árak jelentősen meghatározzák, az átalakítás mértékét, de az anyagok kiválasztása terén is fontos tényezőnek számítanak. Lakásunk otthonosabbá tétele érdekében sokszor döntünk úgy, hogy kicsit átrendezzük a belső teret.

Egy-két válaszfal kiütése és áthelyezése sok esetben új színezetet adhat a lakásnak. Amennyiben szeretnénk másik lakrészt kialakítani, a gipszkarton szerelés egy könnyű és gyors megoldást jelenthet a problémánkra.

A gipszkarton szerelés árak a valóságot tükrözik

Sokszor felmerülhet azonban a kérdés, hogy hol találunk olyan szakembert, aki segíthet nekünk. Ez a honlap kimondottan azért jött létre, hogy segítsen akár Önnek abban, hogy olyan megfelelő vállalkozót vagy céget találjon, amelynek a szakemberei mindenben segítik.

Amennyiben itt talál olyan vállalkozót, aki elvégzi a megfelelő munkálatot, ami lehet gipszkarton szerelés, és meg van elégedve a minőséggel, akkor írja ezt meg, küldje el számunkra, és a következő munkálat árából akár tíz százalékos kedvezményben is részesülhet.

Amennyiben már megtaláltuk a megfelelő szakembert a munkára, már csak azt kell eldöntenünk és alaposan megterveznünk, hogy milyen módon rendezzük át a lakásunkat, hogy az nekünk akár hosszú távon is megfeleljen.

Igaz, hogy a gipszkarton szerelés egy nem kimondottan nehéz munka ezért, ha meggondoljuk magunkat pár év elteltével, könnyedén visszaállíthatunk mindent az eredeti állapotba, de azért mégsem árt, ha úgy tervezünk meg mindent, hogy az hosszú távon is jó legyen.

gipszkarton szerelés árAzért is lehet szerencsés a gipszkarton szerelés mellett döntenünk, mert itt nincs kimondottan szükség arra, hogy a benti falakat megbontsuk, kivéve. ha kifejezetten így akarjuk. A szerelés egészen kevés felfordulással jár és aránylag hamar elvégezhető.

Amennyiben megvan minden elem és eszköz ahhoz, hogy megfelelően haladjanak a munkálatok, pár nap vagy esetleg hét elteltével már be is rendezhetjük az új lakrészt az igényeinknek megfelelően.

A gyors és egyben hatékony gipszkarton szerelés érdekében fontos, hogy konkrét elképzelésekkel rendelkezzünk, így amikor felmerül bármilyen kérdés ezzel kapcsolatban, akkor hamar tudunk reagálni és a munka mehet tovább. Amikor végül minden készen van, már csak rajtunk múlik, hogy mennyire tudjuk otthonossá tenni számunkra az új kuckót.

Miként zajlik a gipszkarton szerelés?

Mert való igaz, hogy a végeredmény tekintetében jobb gipszkarton szerelőt hívni, viszont nem árt, hogyha tisztában vagyunk a munkafolyamatokkal. Így pontosan nyomon követhetjük, hogy miként dolgozik a mester.

Hogyha van arról fogalmunk, hogy nagyjából mit foglalnak magukba a gipszkarton szerelés árak, akkor kisebb rá az esély, hogy az illető esetleg nagyobb végösszeget számol ki a jelenlegi reális díjjakkal szemben.

A gipszkarton szerelés ár nagyjából öt lépést foglal magába. Ebből az első a speciális váz megtervezése, amire majd rögzítve lesznek a lapok. Ez a vázszerkezet készülhet fából, vagy fémből is. A különbség az eljárás során, hogy más méretű csavarokat kell használni a rögzítéshez.

gipszkarton szerelés Fémváz esetén ezt külön az erre a célra gyártott fémprofilokból lehet megoldani. Még mielőtt a sarokcsiszoló után nyúlnánk, sokkal jobban járunk, hogyha lemezollóval dolgozunk a méretre vágás során. Csendesebb, precízebb és biztonságosabb munkavégzést tesz lehetővé.

Az előkészítés és a tervezés után máris jöhet az összeszerelés, amit a fémvázon található lyukak hivatottak megkönnyíteni. A vázszerkezet rögzíthető falhoz, a mennyezethez vagy az aljzathoz is. A megfelelő merevség érdekében nagyjából 60-80 cm távolságot ajánlott hagyni a rögzítési pontok között.

Továbbá szükség lesz még a fémprofilok esetén merevítőkre is, amivel stabilizálható a fémváz. Ezeket pedig lemezcsavarokkal fogathatjuk a fémprofilokhoz.

A harmadik és egyben az egyik leglátványosabb része a dolognak, a gipszkarton lapok méretre vágása. Minél precízebbek a számításaink, annál szebb végeredményt kapunk és kevesebbet kell majd bajlódnunk a hézagok betömítésével.

A méretre vágáshoz fontos bejelölni kívánt méretezést a lap előoldalán. Ezután belevághatunk egy egyszerű sniccer késsel. Nem kell teljesen átvágni a lapot, mert a lap könnyen törik, ezért a bevágásnál egyszerűen el lehet törni.

A precízebb vágatok kivitelezése érdekében beszerezhető a speciálisan erre a célra gyártott gipszkarton fűrész. Ha véletlenül egy kicsivel nagyobbra vágtuk az adott darabot, abból gipszkarton gyaluval lehet faragni.

A negyedik lépés a méretre vágott lapok vázszerkezethez történő rögzítését foglalja magába. Ehhez természetesen nem mindegy, hogy milyen csavarokat használunk. Erre a célra 3,5 mm-es gipszkartoncsavarokra lesz szükségünk.

Fa szerkezet esetén a hosszabb 20 mm-es változatokat érdemes használni, míg a fémvázhoz elegendő a csupán 10 mm-es csavar. Nem mindegy, hogy kezdjük a csavarozást. Laikusként nem csoda, hogy a legtöbben az egyik szélétől haladnának a másik széléig, viszont ez így nem helytálló megoldás a szakszerű kivitel tekintetében.

A csavarozást mindig középről kell kezdeni a túlzott mértékű felületi feszültség kivédése miatt. Nem akkor járunk el jól, hogyha teljesen beszorítjuk a csavart, mert az átszakíthatja a lapot. Akkor nevezhető szakszerűen a csavarozás, hogyha azok a lap síkjával egy szintben vannak.

Ennek tudatában már le is ellenőrizhetjük, hogy a szakember precízen vagy felületesen dolgozik. Végeredményben ez is befolyásolhatja a gipszkarton szerelés árakat. A csavarok közötti ideális távolság 20-25 cm, a lapok szélétől pedig nagyjából 1-1,5 cm-re kerülnek.

A szigetelés sem maradhat ki, ami egy külön leírást érdemelne, de most elég az hozzá, hogy ehhez pl. használhatunk kőzetgyapotot, aminek a behelyezése a lapok rögzítésével egyidejűleg történik. Ez az agyag hő- és hangszigetelés tekintetében egyaránt jó választásnak számít.

Az ötödik és egyben végső lépésként ki kell tölteni a lapok között hézagokat, eltüntetni a csavarokat. Megtörténik az élvédők felrakása, amit a csiszolás és ha szükséges, akkor a festés követ.

A gipszkarton szerelés ár négyzetméterben van meghatározva. Manapság átlagos esetben a gipszkarton szerelés árak 2000-6000 Ft/m2 között alakulnak.

 


Kapcsolat