Gipszkarton előtétfal - Tutiszaki
13846
post-template-default,single,single-post,postid-13846,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-2.7,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive

Gipszkarton előtétfal

gipszkarton előtétfal

Gipszkarton előtétfal

14:35 31 május in Blog

Bármikor megtörténhet, hogy elérkezettnek látjuk az időt az otthonunk átalakításának gipszkarton előtétfal készítése révén. Lehet ez pusztán azért, mert új környezetre vágyunk, vagy azért, mert gyarapodik a család.

A lényeg, hogy nagyon egyszerűen megoldható, hogy a nagyobb terekből, több helyiséget készítsünk megváltoztatva ezzel otthonunk arculatát az új, belső dizájn révén.

Gipszkarton előtétfal készítése szakemberrel vagy házilag

A gipszkarton előtétfal készítése rövid időn belül megvalósítható, és nagy előnye, hogy a könnyű szerkezetéből fakadóan, nem terheli meg az alapzatot. Ebből következik, hogy akár panellakásokban is bátran alkalmazható megoldás. Egy gipszkarton előtétfal házilag is elkészíthető, de ha nem rendelkezünk megfelelő szerszámokkal és a kellő tapasztalattal, akkor jobb, ha szakemberre bízzuk a munkálatokat, különben csak kidobott pénz lesz az egész.

A tutiszaki.com internetes oldalon könnyedén találhatunk olyan szakembert, aki az előtétfal kialakítását elvállalja és profi módon kivitelezi. Csupán egy üzenet vagy telefonhívás az egész, és máris úton a szaki, hogy egy előzetes felmérést követően véleményt mondjon arról, hogy biztosan gipszkarton előtétfal az, amire szükségünk van.

Előfordulhat, hogy az adott körülmények miatt célszerűbb lenne egy téglafal felhúzása, gipszkarton előtétfal helyet. Éppen ezért érdemes konzultálni egy hozzáértővel, mielőtt rohannánk beszerezni gipszkarton falhoz szükséges anyagokat és ne feledjük az árajánlat kérést sem.

gipszkarton előtétfal készítéseMiután letisztáztuk a részleteket, már el is indulhat az alapanyagok utáni keresés. Ebben is nagyon hasznos lehet az internet számunkra, mert nem csak a hozzávalókat tudjuk beszerezni, hanem akár az előtétfal kialakítását is alaposan áttanulmányozhatjuk, ha azt szeretnénk.

Persze, hogyha szakemberre bízzuk a dolgot, akkor az ő tanácsai alapján szerezzük be a szükséges anyagokat, hiszen eleve a gipszkarton lapok mérete, vastagsága, illetve típusa sem mindegy a gipszkarton előtétfal építése során.

Gipszkarton előtétfal típusok színkód alapján

Érthető, hogy nincs mindenki tisztában azzal, hogy mit jelentenek a különféle színek a gipszkarton lapok esetében. Talán csak a véletlen műve lenne? A színek alapján egyszerűen megállapítható, hogy milyen lappal van dolgunk. Hagyományos esetben, álmennyezet, válaszfalak készítéséhez a fehér-sárga színű gipszkarton kerül felhasználásra.

Ez a típus pl. egy tetőtér beépítéséhez is megfelelőnek számít. Hogyha a tűzálló kivitel mellett döntünk, mert ilyenre is van lehetőség, akkor a gipszkarton előtétfal készítés rózsaszín lapokkal történik. A vizes helyiségek kialakítása, mint pl. fürdőszobáé, zöld gipszkarton lapokkal történik.

Ezekkel az alapvető dolgokkal azért érdemes tisztában lenni, mert megeshet, hogy a szakember nem hívja fel a figyelmünket ezekre, ami sokat számít a tartós kivitel szempontjából. A felsorolt három alaptípus mellett még léteznek speciális változatok is mint amilyen a hanggátló, hajlítható, perforált-, vagy lila akusztik lapok.

Laikusként azt gondolhatnánk, hogy egy gipszkarton előtétfal készítése minden esetben hétköznapi, dolognak számít. Viszont a felhasznált anyagok nagyban befolyásolják a végeredményt, kezdve a lapok típusától, a vázszerkezet anyagán át (fa, vagy fém profil), egészen a szigetelőanyagig.

Nagyon pontos leírásokat és oktatóvideókat találhatunk az interneten, ahol lépésenként bemutatják, pontosan miként valósul meg a gipszkarton előtétfal készítése. Ezek alapján egyszerűbb eldönteni, hogy van-e elég ambíciónk, hogy saját kezűleg vágjunk bele a projektbe, vagy inkább egy profira bíznánk a dolgot.

A munkálat közben és azt követően, amennyiben elégedettek vagyunk a szakember munkájával, akkor érdemes lehet azt egy véleményben megfogalmazva elküldeni a honlapra, mert egy újabb gipszkarton előtétfal készítése során akár többszázalékos kedvezmény is ütheti a markunkat.

A Tutiszaki szolgáltatása előnyt jelent az ügyfeleknek és a szakembereknek egyaránt. Alakítsuk át otthonunkat minőségi és gyors gipszkarton előtétfal készítése nyomán!

 


Kapcsolat