Füdőszoba burkolás árak - így kalkuláljunk a költségekkel - Tutiszaki
14308
post-template-default,single,single-post,postid-14308,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-2.7,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive

Füdőszoba burkolás árak – így kalkuláljunk a költségekkel

Füdőszoba burkolás árak – így kalkuláljunk a költségekkel

11:23 13 május in Blog

Amikor a mosdónk teljes körű renoválása mellett határozunk, nagyon fontos tökéletesen tisztában lennünk azzal, milyen tényezők befolyásolják jelentősen a fürdőszoba burkolás árak alakulását. A megrendelők egy része ugyanis gyakorta esik a hibába, hogy kizárólag a vízvezetékszerelésre, szaniterek cseréjére különít el jelentősebb összeget, gondolva, hogy az aránylag kis felületeknek köszönhetően a fürdőszoba burkolás árak alacsonyak lesznek majd.

Ez az összefüggés azonban nem mindig állja meg a helyét, hiszen a fal-, illetve padlóborítások felrakása olykor komoly kihívást is jelenthet. Ráadásul nem csak a választott anyag nehezítheti meg a mesterek dolgát, hanem magának a fürdőnek a kialakítása is. Ugyancsak kardinális a mindenre kiterjedő, részletes terv készítése, még a munkálatok megkezdése előtt. A fürdőszoba burkolás árak ugyanis önmagukban jelentős kiadást jelentenek, ám ha rövid időn belül sort kell majd keríteni mondjuk a csövek cseréjére, akkor ezt tanácsos egy körben elvégeztetni. Az utólagos bontás – például egy csőtörés okán – ilyenkor rengeteg bosszúsággal és anyagi veszteséggel jár együtt, ez azonban kellő körültekintéssel kivédhető.

Házilag is megoldható a fürdőszoba burkolás?

Mosdófelújítások esetében a fürdőszoba burkolás árak költségeinek csökkentésére a legoptimálisabb módszer, ha amit lehet, azt saját magunk végezzük el, profi szakemberek segítsége nélkül. Bizonyos folyamatok még nagyobb rutin hiányában is biztonsággal megoldhatók így, ugyanakkor egy fürdőszoba burkolás kapcsán már alaposan mérlegelnünk kell, vajon tényleg jobban járunk-e, ha mi vesszük kézbe a dolgot.

Elsőként feltétlenül járjunk utána, pontosan miképp is alakulnának a fürdőszoba burkolás árak a mi mosdónk esetében, ha a feladatot külső kivitelezőkre bíznánk. Ez az információ elengedhetetlen ahhoz, hogy precízen tudjunk kalkulálni, tudniillik számolnunk kell a kieső időnkkel, arról nem is beszélve, hogy a hiányzó szerszámok, kiegészítők beszerzése is plusz kiadással jár majd. Ne feledkezzünk meg tehát arról, miszerint függetlenül attól, hogy minden adott házilag történő kivitelezéshez, még egyáltalán nem biztos, hogy pénzügyileg ez a legbölcsebb döntés.

Kardinális lépés a fürdőszoba burkolás árak összevetése is azzal az összeggel, amitől elesünk amiatt, mert munka helyett épp a felújítást végezzük. Végül pedig kulcsfontosságú jelentőséggel bír, hogy racionálisan mérlegeljük, vajon biztosan kifogástalan minőségben el tudjuk-e végezni az összes folyamatot.

Így gondolkodjunk a fürdőszoba padlólap és csempe kiválasztásánál

Akárhogy is határozunk végül, az eredmények tekintetében meghatározó jelentőséggel bír, milyen anyagok mellett tesszük le a voksunkat. Ami a falakat illeti, mindenképpen érdemes plafonig csempézni, hiszen a nedvesség lezárása kulcsfontosságú a tartósság szempontjából. Ilyenkor a legfőbb kérdés, hogy milyen kialakítású és méretű darabok mellett érdemes letenni a voksunkat. Sokan kedvelik a mozaikcsempét, ám mielőtt ezt választanánk, mérlegeljük a hátulütőit is.

Egyrészt a fürdőszoba burkolás árak jelentősen megemelkedhetnek így, hiszen a mozaikcsempe lerakása rendkívül időigényes. Ez azonban csak egyszeri teher, ellentétben a tisztántartással, ami folyamatos kihívást jelent majd. A pár centiméteres darabok éleinél a vízkő és a szennyeződés is könnyedén lerakódik, emiatt állagmegóvása rengeteg energiát igényel. Ebből kiindulva azt hihetnénk a nagy méretű lapok használatával csökkenthetők legeredményesebben a fürdőszoba burkolás árak, ám ez sem feltétlen helytálló megállapítás.

Ekkor ugyanis tizedmilliméterre pontos vízszintes és függőleges felületek kialakítására van szükség, nem beszélve a törések kialakításáról. Mint oly sok esetben, úgy itt is az arany középút a legoptimálisabb alternatíva. Ami azonban a fürdőszoba padlólap kiválasztását illeti, ott szigorúan csak járólapban érdemes gondolkodnunk. Ma már léteznek vinly megoldások, amik fa hatásúak, ám hiába a fokozott vízálló tulajdonság, egy idő után ez is felpúposodik majd.

Milyen tényezők befolyásolják a fürdőszoba burkolás árak alakulását?

Összességében tehát bátran kijelenthető, miszerint a mosdó felújítása olykor egy rendkívül összetett és nagy szakértelmet kívánó munka, még akkor is, ha kizárólag a fal- és padlóburkolatok cseréjét foglalja magában. A legtöbb esetben ezért az a legbölcsebb, ha profi szakemberekre bízzuk a kivitelezést. Feltétlenül érdemes kikérni több ajánlatot is, ezekből már nagyjából átlátjuk majd, hogyan alakulnak a fürdőszoba burkolás árak a mi esetünkben.

Számoljunk azzal, hogy bizonyos tényezők jelentősen befolyásolhatják az ajánlatok összegét. Nem mindegy mennyire sürgős a munka, ahogy a helyiség kialakítása, az éltörések száma, no és persze a választott anyagok típusa is meghatározó lehet. Eltérő fürdőszoba burkolás árak tapasztalhatók a fővárosban és vidéken is, miképp az sem mindegy, az év mely szakaszában kívánunk sor keríteni a renoválásra.

 


Kapcsolat