Festő munka egyszerűen és hatékonyan - Tutiszaki
13361
post-template-default,single,single-post,postid-13361,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-2.7,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive

Festő munka egyszerűen és hatékonyan

festő munka

Festő munka egyszerűen és hatékonyan

12:49 14 január in Blog

Egy régi otthon hangulata könnyedén feldobható némi festő munka révén. A modern építőipar megfelelő mennyiségű és minőségű alapanyaggal lát el minket, és csak annyi a dolgunk, hogy ezeket jól használjuk ki.

Amennyiben nincs meg hozzá a kellő tapasztalatunk és felszerelésünk vagy akár az időnk sem, akkor a tutiszaki.com oldalon találhatunk olyan szakembert, aki a festő munka minden részét elvégzi helyettünk. A honlap célja, hogy segítségére legyen az embereknek a megbízható munkavállalók megtalálásában.

Festő munka szakemberrel vagy nélküle?

Amint megtaláltuk a megfelelő kivitelezőt, már neki is láthatunk a lényegi egyeztetéseknek, amelyek közül az első, hogy felméretjük a terepet. A mester gyakran már ránézésre tudja, hogy mennyire lesz nehéz a festő munka, és hogy mi mindenre lesz szüksége a kívánt cél elérése érdekében.

Ha valami különleges kívánságunk van, akkor egyeztessünk erről, hogy ennek megfelelően történjen az előkészület és a későbbi festő munka is. A munkavállaló szakmájából kifolyólag nyilván ismeri azokat a helyeket, ahol kedvező áron be lehet szerezni a megfelelő alapanyagokat.

Érdemes tehát rá bízni ezt a feladatot is, mert nem kizárt, hogy még spórolhatunk is ennek hála. A festő munka lehet időigényes, de ez általában attól függ, hogy mekkora az adott felület, amivel dolga van a szakinak, valamint kell-e végezni előkészítő munkálatokat vagy sem.

Amennyiben igen, akkor kicsit tovább tarthat a festés, ugyanis az anyagnak meg kell száradnia. Az sem mindegy, hogy pontosan hány rétegben kell felvinni a színt a tökéletes fedés érdekében. Ezek olyan apróságok a festő munka esetében, amelyekre nagy hangsúlyt kell fektetni, és természetesen türelemmel kell lenni.

Amint minden elkészül, és meg vagyunk elégedve az eredménnyel, akkor egy véleményben írjuk meg tapasztalatainkat a honlapra, mert így egy újabb kiszállás esetén akár pár százalékos kedvezményben is részünk lehet. Ez aztán kifejezetten jól jöhet, ha úgy gondolnánk, hogy egy másik helyiséget is szeretnénk e módon felfrissíteni.

A festő munka igazán kifizetődő lehet mindenki számára ugyanis, ha elégedettek vagyunk, az jó a vállalkozónak is, mert akkor nagy valószínűséggel máskor is visszatérünk hozzá, és akár ajánljuk a munkáját másoknak.

Szoba festő kiváló referenciákkal

Amikor keresgélünk a kínálkozó lehetőségek között, akkor nem csak az árakat kell néznünk, hanem azt is, hogy az illető vagy a szolgáltató, milyen referenciákat képes felmutatni. Azt sem árt kinyomozni, hogy valóban valós forrásból származnak-e a képek.

szoba festőKi gondolná, hogy a festő munka megbízás egy kis magánnyomozással kezdődik. Persze ez attól is függ, hogy milyen és mekkora projektről van szó, amit szeretnénk rábízni egy megbízható szakemberre. Ismerősöknél is érdeklődhetünk, hogy nem-e ismernek valakit, aki jó a szakmájában a festő munkát illetően. Bár általában jobb egy független szakival végeztetni a dolgot.

Mit takarnak a festő árak?

A szobafestés ára elég becsapós lehet és nehéz előre kiszámolni. Igen függ az átfestetni kívánt felület méretétől, de nem mindegy, hogy milyen módszerrel szeretnénk, ha ez megtörténne. Gép festésre is van lehetőség sok szakembernél. Ennek más az árazása, mint a manuális, hengeres festésnek.

Kül- vagy beltér? Kell-e bútorokat mozgatni? Mennyire igényli a felület a javítást? Vannak-e speciális igényeink a design kapcsán? Egy vagy két színt szeretnénk alkalmazni a helyiségen belül? Egybefüggő vagy tagolt felületet szeretnénk átfestetni?

Nem feltétlenül igaz minden szakemberre, hogy ezeket egytől egyig beárazzák, mégis jobb, hogyha számolunk ezekkel a dolgokkal. Ha szerencsénk van, akkor az adott szolgáltató honlapján találhatunk egy ezzel kapcsolatos kalkulátort.

A beírt adatok alapján elég pontosan képes megsaccolni, hogy milyen mélyen kell a pénztárcánkba nyúlnunk. Ha mindent tisztáztunk, árajánlatot kértünk és megegyeztünk, akkor nem kell az utólagos költségektől tartanunk. Ilyen fel se merülhet egy komoly szakember esetében.

Miből áll a festő mázoló szakmája?

Ne próbáljunk meg okosabbak lenni, mint az, akit megbízunk a munkával. Nagyon idegesítő, amikor a kliens igyekszik megmagyarázni a kivitelezőnek, hogy mit és hogyan kell csinálni. Viszont nem árt, hogyha képben vagyunk valamennyire a dologgal, mert akkor tudhatjuk, hogy az illető mit és miért, illetve miért nem csinál.

Ezzel a tudással a tarsolyunkban például észrevehetjük, hogy kihagyott egy fontos lépést, ami kihathat a végeredményre. Ezt pedig udvariasan szóvá lehet tenni, ami egyértelműsíti a tényt, miszerint még egy minden hájjal megkent szaki sem fog minket baleknak nézni.

Egy rutinos szakember lépésről lépésre haladva képes csodát tenni. Ezért érdemes egy hozzáértő személlyel elvégeztetni a munkát, mert aki nem jártas a dologban, az már a szükséges anyag kiszámításánál akadályokba fog ütközni.

festőAz sem jó, ha túl sok marad, mert az pénzkidobás és az is kellemetlen, ha munka közben elfogy. Csak úgy, mint más területen, a festő munka esetében is rengeteget számít a rutin és a tapasztalat, mivel a körülmények minden épület esetén változóak. Téglafal, vagy gipszkarton?

Újépítésű ház vagy régi épület? Minden esetben más technikát kell bevetni a makulátlan végeredmény érdekében. A festő munka természetesen csak a megfelelő eszközök birtokában végezhető el megfelelően. Ehhez pedig mindent egyszerre beszerezni, nem kis kiadást jelent, ha esetleg megfordulna a fejünkben, hogy saját kézzel csapjunk a lecsóba.

Persze egy tisztasági festés a falak javítása nélkül még nem nagy kunszt. Egy veder festékkel, egy festő henger szettel és a szomszédtól kölcsönkért létrával megoldható.

A szobafestő ár folyamatosan változik

Lehetne itt saccolgatni, hogy a lépcsőház festés ennyi, az irodafestés annyi, a szobafestés pedig amannyi. Már eleve nem egyeznek a vidéki és a fővárosi kivitelező szobafestő árak, szóval elég ingoványos talajra tévedtünk a szobafestő árakkal kapcsolatban. Mérlegeljünk, hasonlítsuk össze az ajánlatokat, a szobafestő árakat és így sokkal könnyebb lesz megtalálni azt az arany középutat, amit a fent felsoroltak alapján követnünk érdemes.

 


Kapcsolat