Biztonságos megoldások egy stabil állvány segítségével - Tutiszaki
14220
post-template-default,single,single-post,postid-14220,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-2.7,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive

Biztonságos megoldások egy stabil állvány segítségével

állvány

Biztonságos megoldások egy stabil állvány segítségével

21:07 09 november in Blog

A szakmunkák során kiemelt fontossággal bír a munkabiztonság, különösen akkor, ha a munka valamilyen oknál fogva potenciálisan veszélyesnek minősül. Ezek a körülmények sokfélék lehetnek, ám az közös bennük, hogy a megfelelő eszközzel könnyen megoldható a munkavédelem.

Veszélyes körülmények

Tekintve, hogy kifejezetten sokféle szakmunka létezik, a különféle munkahelyi kockázatok is eltérőek. Mindenhol akadnak persze metszéspontok, ám ezeken kívül számos más specifikus biztonsági előírást is érvényesíteni kell az egyes feladatvégzések esetén. Bizonyos munkák, vagy körülmények pedig már önmagukban, potenciálisan is veszélyesnek minősülnek. Ezek között a legalapvetőbb talán a magaslati munkavégzés, hiszen csúnyán mondva magasról lehet nagyot esni.

A több méter magasságban végzendő munkák szintén számos feladatkörhöz kapcsolódhatnak, hiszen lehet szó burkolásról, festésről, villanyszerelési munkákról és még sorolhatnánk. A feladattól függetlenül azonban általában maga a körülmény tekinthető veszélyesnek, így mindenképpen érdemes figyelmet fordítani a munkabiztonságra. A körültekintő munkavégzés mellett ehhez a megfelelő eszközök is szükségesek. Ha magaslati munkákról van szó az állványok Állványbázis kínálata lehet a kiindulópont.

Egyszerűen biztonságos

Egy állvány pontosan az az eszköz, mely a lehető legegyszerűbb módon támogatja a biztonságos munkavégzést. Lényegében egy felépítményről beszélünk, mely stabil alapot nyújt akár több méteres magasságban is. A termékek fejlesztése és gyártása során az elsődleges szempont minden esetben a munkások biztonsága és komfortja. Egy állvány tehát nem egyszerű munkavédelmi eszköz, hanem a szakmunkák fontos alapkelléke.

állványok

Egy ilyen minőségű állvány jellemzően már a felhasznált alapanyagok esetén is a kifogástalan minőségre támaszkodik. A jellemzően alkalmazott alumínium stabil, masszív, mégis könnyű súlyú szerkezetet eredményez, így amellett, hogy az állvány szilárd talajt nyújt, könnyedén mozgatható, mobilis eszköznek számít. Erre pedig sokszor szükség is van akár egy munkaterületen, akár nagyobb távolságokon belül.

Eltérő magasságokban

Egy állvány természetesen nem csupán a professzionális felhasználók számára lehet szükséges, hiszen akár háztartások részéről is felmerülhet az igény egy ilyen eszköz beszerzésére. Mindenképpen különbséget kell azonban tenni az egyes típusok között és a gyártói, illetve forgalmazói kategóriák sem véletlenül kerültek ilyen formán kialakításra.

Egy háztartási állvány persze ugyanolyan minőséget képvisel, mint társai, ám egyrészt alacsonyabb munkamagassággal bír, másrészt jóval kevesebb szabványos kritériumnak kell megfelelnie. A piacon elérhető félprofi és professzionális állványok mindkét tekintetben más ligát képviselnek.

Ezek jellemzően már TÜV minősítéssel rendelkező, hivatalosan is használható állványok, melyek akár tíz méter feletti munkamagasságban is elérhetők. Természetesen egy ilyen állvány esetén is alapvetés a stabilitás és a komfort kettőssége, mely nem csupán a dolgozók biztonságérzetére, de a munka minőségére is pozitív hatással lehetnek. Egy egyszerű eszköz, számtalan pozitív

 


Kapcsolat