Beltéri festés ötletek a kreativitás tükrében - Tutiszaki
14104
post-template-default,single,single-post,postid-14104,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-2.7,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive

Beltéri festés ötletek a kreativitás tükrében

beltéri festés ötletek

Beltéri festés ötletek a kreativitás tükrében

16:46 13 szeptember in Blog

Otthonunkat rengeteg féle módon tudjuk feldobni, amiben leginkább a bútorok és dekorációs elemek vásárlásán túl a beltéri festés ötletek segíthetnek. Természetesen itt kicsit többre lesz szükségünk, mint kinyitni a pénztárcát, mert csak a megfelelő tervezéssel és végül az aprólékos kivitelezéssel érhetünk el kiváló eredményt.

Igaz, hogy rábízhatjuk ezt szakemberre, de ha van némi kézügyességünk, elegendő időnk és valóban adunk a részletekre, akkor jobban tesszük, ha mi magunk látunk neki a megvalósításnak.

A technikai fejlesztések révén már számos olyan szerszám született meg, amivel könnyen lehet boldogulni és nekünk valóban csak a kreativitásunkat kell beleadni. Az így született végeredmény mindenképpen olyan lesz, amire örömmel tekintünk majd rá bármikor.

Még akkor is igaz ez, ha véletlenül némi hibát vétünk, hiszen minden egyes mozdulat, amit az ecsettel teszünk ott lesz benne a térben, ami ilyen formán maximális egyediséget sugároz.

A beltéri falfestés ötletek mellett érdemes kicsit elmélkednünk a nyílászárók, különösen az ajtók felújításának menetében. Ennek a cikknek a keretében hasznos tippek és trükkök ismerhetők meg, amikkel a siker nem marad el.

A legfontosabb a beltéri festés ötletek alapos megtervezése

Ha valamire, akkor a tervezésre mindig elegendő időt kell szentelni, ugyanis ez adja a kivitelezés gerincét. Hiába van meg a festék, mindenféle szerszám, ha ihlet nélkül álldogálunk, és azt sem tudjuk, minek kezdjünk neki elsőre. A legrosszabb pedig az, amikor menet közben, vagy a kész felület láttán ugrik be valami új elképzelés.

A beltéri falfestés ötletek tömkelege található meg az interneten, így érdemes felütni a keresőt és elmélyedni a lehetőségek tengerében. A számok sohasem hazudnak szokták mondani, ami nagy igazság. A nulladik lépés, hogy tudjuk, mekkora felületet kívánunk lefesteni.

beltéri falfestés ötletek

Nem kell csak egyetlen színben gondolkodnunk, hiszen a kreativitásnak nincs határa. Rengeteg stílus létezik, amikben kiteljesedhetünk.

Azt sem szabad elfelejteni a beltéri festés ötletek keresgélése során, hogy a végeredmény tartós lesz. Hosszú éveken át nézhetjük a munkánk gyümölcsét, ezért, ha nem kívánunk nagyon hamar ismét ecsetet ragadni, akkor vegyük végig minél jobban a lehetőségeket.

A tervezés lényegi lépései

Itt van néhány hasznos tipp, amit megéri előtérbe helyezni a munkálatok előtt:

Igények és stílus meghatározása: A hangulat megteremtésének ez az alapja, ilyen formában pedig a beltéri festés ötletek eredője. Nagy a választék, ezért ne kapkodjunk.

Színpaletta kiválasztása: A különféle árnyalatok nagy hatással vannak az ember hangulatára. Az élénk színek felpörgetnek, a sötétek lelomboznak. A helyiségek kihasználásnak függvénye is, hogy ott milyen árnyalat mutatkozik meg jobban. Vegyük figyelembe a már meglévő bútorok mintázatát is a harmónia megteremtéséhez.

Minták és textúrák: Itt fogunk csak igazán elképedni a lehetőségek ismeretében. A beltéri falfestés ötletek területe erre vonatkozóan nagyon széles.

A teljesség igénye nélkül csak néhányat sorolnánk fel, amilyenek az egyedi színárnyalatok, félfestés, színes blokkok, eltérő árnyaltú sávok, cikcakk, különféle sablonok, festett mennyezet, táblafesték alkalmazása például gyerekszobában, ombre festés, geometriai és méhsejt alakzatok, festékfolyam, természet a falak között, buborékfólia a festőhengeren. Ezek mind sajátos élményt nyújtanak, amiknek a kombinálására is van mód.

Festék típusának kiválasztása: Itt máris képbe kerülhetnek a beltéri ajtó festés ötletek is a falak pingálása mellett, mert ehhez már más típusú leginkább olajfesték fog kelleni. Ezen kívül azonban van matt hatású fényes, vagy selyemfényű, amik száradás után másképpen viselkednek a megvilágítás következtében.

Színminták használata: Nem érdemes azonnal nekiesni a falnak, amint úgy tűnik, hogy minden készen áll, hanem először végezzünk próbafestést 1-2 csík húzásával, vagy kisebb felület lemázolásával, hogy lássuk tényleg olyan-e a hatás, mint szeretnénk. Itt még van lehetőség módosítani.

A festés menetének meghatározása: Döntsük el, hogy honnan indulunk és milyen minta, elv mentén haladunk lépésről-lépésre.

Védőfelszerelések alkalmazása: Nem mindig van esély minden holmit, bútort kipakolni a szobából ezért fóliára, maszkoló szalagra szükség lesz, amivel bánjunk bőkezűen.

Célszerszámok beszerzése: A festék felhordásához kelleni fog ecset, henger, festéktálca. A mennyezet pingáláshoz létra elengedhetetlen, vagy teleszkópos rúd, amivel elérhetők a magasan fekvő részek. Védőruházat, maszk és még szemüveg használata sem elhanyagolható.

A beltéri festés ötletek megvalósítása

Amikor már tényleg minden rendelkezésre áll és a fejünkben kialakult a pontos kép, akkor nem marad más hátra, mint a beltéri falfestés ötletek kibontakoztatása. Készítsük elő megfelelően a felületet tisztítással, gletteléssel, csiszolással, majd jöhet a lényegi kivitelezés.

Ez a kiválasztott mintázat függvényében történik. Ha geometriai formákban gondolkodunk, akkor bájunk jól a vonalzóval és a maszkoló szalaggal, ha pedig egyetlen árnyalatot szeretnénk, úgy izzítsuk be a hengert és vágjunk neki a pingálásnak.

A beltéri ajtó festés ötletek kivitelezése

A falak mellett a nyílászárókra is szemet vethetünk, ha azak nem műanyagból vannak, hanem éppen fából. Ezt az anyagot könnyen mázolhatjuk némi előkészítés után. A beltéri ajtó festés ötletek terén is bátran elővehetjük a kreativitásunkat.

beltéri ajtó festés ötletek

Bár többségben csak egy színben szoktak gondolkodni, de ettől nyugodtan elrugaszkodhatunk. A színátmenet, a különféle minták, vonalak, pettyek, foltok, de még csendélet is helyet kaphat a beltéri ajtó festés ötletek körében.

Mielőtt azonban nekilátanánk a munkának, először csiszoljuk le alaposan a régi réteget, majd a repedéseket javítsuk glett anyaggal. Ezt követheti egy jó alapozás és végül jöhet az ecset vagy a henger, amivel gyorsabban haladhatunk.

Az ajtószárnyakat minden esetben vegyük le és egy külön helyen dolgozzunk azokkal. Az üveget takarjuk le a folyamat előtt, hogy biztosan ne sérüljön, koszolódjon.

A beltéri festés ötletek ennyire egyszerűen megvalósíthatók, ezért ha úgy érezzük eljött az idő, akkor ne habozzunk nekilátani a feladat precíz végrehajtásának.

 
Tags:


Kapcsolat