Álmennyezet készítése - Tutiszaki
12718
post-template-default,single,single-post,postid-12718,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-2.7,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive

Álmennyezet készítése

álmennyezet készítése

Álmennyezet készítése

16:41 23 február in Blog

Nem ritka dolog, hogy lakásunk egyes helyiségeit kicsit át szeretnénk alakítani az álmennyezet készítése révén. Sokan még most is olyan épületekben élnek, amelyek sok évvel ezelőtt készültek. Ennek következtében elég gyakori lehet, hogy egyes felületek kicsit egyenetlenek vagy a belterek túl magasak.

Az olyan lehetőség, amilyen az álmennyezet készítése remek megoldás lehet az újításra. Nincs sok mindenre szükség, csupán pár darab előre gyártott elemre, valamint olyan rögzítőkre, amelyek a helyén képesek tartani a profilt.

Megéri az álmennyezet készítése

Ezen az oldalon könnyedén lehet találni szakembert, aki elvállalhatja a munka nehezebb részét. Amennyiben aztán teljesen meg leszünk elégedve a kivitelezéssel, és ezt hajlandóak vagyunk véleményben megírva elküldeni, akár egy újabb álmennyezet készítése során tízszázalékos kedvezményben is részesülhetünk.

Mielőtt úgy döntenénk, hogy teljes átalakítást végzünk a lakásunkon, nem árt egy alapos tervet készíteni.

Ez nagyon sok mindent tartalmazhat az álmennyezet készítése mellett, még az alapanyagok megfelelő beszerzése, valamint a költségek részletezése is megoldható benne.

Az előre gyártott elemeknek megvannak az áraik, amelyeket akár az interneten keresztül is meg tudunk nézni. A szélesség, hosszúság és vastagság is adott, de a mesteremberre kell bízzuk, hogy melyek legyenek azok, amiket beszerzünk

Az álmennyezet készítése aránylag hamar megoldható, amennyiben minden eszköz biztosítva van hozzá. Természetesen attól is függ a dolog, hogy mennyire akarjuk kidekorálni a helyiséget.

A lehetőség adott, hogy akár nagyon díszes legyen az új plafon, de amennyiben gyorsan akarunk végezni, akkor egy egyszerű sima felület lehet a jó választás. Az álmennyezet készítése olyan nem feltétlenül várt előnyökkel is járhat, amelyek kellemesen hatnak a pénztárcánkra, mert egy plusz réteg a hőszigetelésben sokat számíthat.

Gyorsan kivitelezhető a gipszkarton álmennyezet készítése

A hőszigetelés mellett a hangszigetelés is egy pozitív előnynek számít, kiváltképp akkor, hogyha egy többemeletes épületről van szó.

A födém eltakarásával, speciális és egyedi világításrendszer alakítható ki úgy, hogy közben a vezetékek is takarásban maradnak. Ha képesnek érezzük magunkat, akkor akár saját kezűleg is kivitelezhető egy egyszerűbb álmennyezet készítése.

álmennyezet készítésA jó hír, hogy nincs különösebben szükség speciális eszközre a tökéletes végeredmény érdekében. Fontosabb a felhasznált anyag minősége és a munkafolyamat lépéseinek a betartás. A felületes hozzáállás bizony csúnya nyomot hagy az álmennyezet készítésén.

A gipszkarton lapok beszerzése nem jelent gondot, ahogyan az ehhez szükséges csavarok megvásárlása sem. A lapok nem egyszerűen a régi mennyezethez lesznek rögzítve, hanem elsőkörben szükség lesz egy profilokból (CD és UD, illetve élvédők) álló szerkezet megtervezésére.

Ehhez még társulnak a függesztő pálcák, dübelek, a hézagkitöltő anyag, amit akár kikevert formában is beszerzhetünk, glett, bandázs vagy fugatakaró. Semmi olyan nem szerepel a listán, amit ne lehetne bármely barkácsboltból beszerezni.

A szerszámok tekintetében pedig a következőkkel érdemes készülni: vízmérték, spatulya, ecset, fúró, csavarhúzó, fogó, barkácskés vagy simítókanál.

Az álmennyezet készítés során a szigetelésről is gondoskodni kell pl. kőzet-, vagy üveggyapot formájában. A gipszkarton lapok és többfélék lehetnek a méretüket és típusukat. Biztonsági szempontból megfontolandó a tűzálló változatok mellett dönteni.

Álmennyezet készítésének lépései tömören

  •      – Az első lépés gyanánt megtörténik az UD profilok kijelölése vízmérték segítségével.
  •      – Ezután megtörténik az UD profilok falhoz rögzítése műanyag beütő dübelekkel.
  •      – A direktfüggesztők felfüggesztése következik, melyeket úgy kell elhelyezni, hogy a CD profilok közötti távolság maximum 40 cm legyen.
  • – Következhet a teherhordó profilok szerkesztése, majd a lapok méretre vágása
  •      – A méretre vágott lapokat már a mennyezeti szerkezetre lehet szerelni
  •      – A folyamat pedig a fugák hézagolásával zárul
 


Kapcsolat